Voordelen lidmaatschap

lidmaatschap


Lid worden van de VG-Rabobank

Welke voordelen heeft het lidmaatschap voor mij? Die vraag heb je je ongetwijfeld gesteld bij het einde van je dienstverband bij de Rabobank. De VG-Rabobank is een grote zelfstandige vereniging met 7500 leden, waar alle Rabobankmedewerkers vanaf 55 jaar van harte welkom zijn.

De VG-Rabobank voor jou

Dan wil je natuurlijk weten wat de VG-Rabobank voor jou kan betekenen, ook als je nog niet de leeftijd hebt bereikt waarop je officieel met pensioen gaat. De VG-Rabobank wil voor haar leden die met de Rabobank verbonden willen blijven, een aantrekkelijke vereniging zijn, die

• De gemeenschappelijke belangen van haar leden optimaal en adequaat vertegenwoordigt
• Een platform biedt voor ontmoeting en informatie-uitwisseling
• Een bijdrage levert aan het welbevinden en vitaliteit van haar leden
• Met twintig afdelingen, landelijk dekkend, dichtbij en betrokken georganiseerd is

Landelijk

De VG-Rabobank heeft naast een landelijk bestuur, twintig regionale afdelingen, waarvan er altijd wel een dicht bij u in de buurt zit. In de drie commissies, die het bestuur ondersteunen en in de Werkgroep Bijzondere Belevenissen, zitten oud-medewerkers die zowel landelijk als regionaal werkzaam zijn geweest.

• De Commissie Pensioenen, ziet het als haar belangrijkste taak om kwalitatief goed vertegenwoordigd te zijn in de organen van het Pensioenfonds, waar pensioenzekerheid en indexatiebeleid hoog op de agenda staan.
• De Commissie Zorg, Welzijn en Wonen vertegenwoordigt de belangen van leden bij collectieve verzekeringscontracten, vervult een gidsfunctie bij zorg, welzijn en wonen en organiseert evenementen als de Vitaliteitsdag, de Golfdag en ledenbijeenkomsten. Reizen en dagtrips worden georganiseerd door de Werkgroep Bijzondere Belevenissen.
• De Commissie Communicatie biedt een interactief communicatieplatform waar het ledenblad RaboBand totstandkomt en waar een professionele website wordt beheerd.

Regionaal

Naast landelijke activiteiten, gebeurt er ook veel bij u in de buurt. Elke afdeling heeft een eigen bestuur, dat regionaal veel nuttige en informatieve bijeenkomsten organiseert, evenals evenementen en uitstapjes, waar vooral de gezellige contacten met oud-collega’s op de voorgrond staan. 

Vrijblijvend kennismaken

We kunnen natuurlijk nog veel meer over de VG-Rabobank vertellen en over wat het lidmaatschap van onze vereniging voor jou kan betekenen.

Als je dat wilt, kun je zes maanden lang gratis aspirantlid worden. Dan ontvang je ons blad RaboBand en kun je gebruik maken van de website. Na een halfjaar maak je de keuze om wel of niet lid te worden van onze vereniging. De kosten van een lidmaatschap bedragen €25,00 per jaar. Blijf je na de kennismakingsperiode lid, dan betaal je tot het einde van het jaar een pro-rata-deel.

aanmeldenPS. Natuurlijk kun je ook direct lid worden. Gebruik de rode knop hiernaast om ‘lid te worden’. De keuze om óf lid te worden óf aspirantlid, geef je aan bij ‘lidmaatschapstype’.